Tante Truus
lunch & snoep

Nieuwsarchief

Kunst weer terug bij Tante Truus!

27 april 2012
De lunchroom van Tante Truus wordt sinds vrijdag 27 april opgeleukt met kunst van Franny Thonhauser. ‘Binnen onze vorige entourage hadden we altijd kunst hangen, en we misten nu deze creativiteit’, vertelt Nancy Bennenk, bedrijfsleider bij Tante Truus.

‘We hebben hier prachtige planken staan waarop we heel goed beeldende kunst kwijt konden. Vandaar dat we Franny hebben benaderd om een groot gedeelte van haar kunst te komen exposeren.

Franny is in het verleden al bij ons betrokken geweest en we vonden dat haar kunst hier goed paste. Het is eerlijk en ambachtelijk. Voelbaar.’

Franny is geen onbekende binnen Almere. Haar bron van inspiratie ligt bij de verschillen die ze in mensen ziet. Hoe mensen het leven zien, het beleven, de kracht en de pijn. De verschillen tussen man en vrouw inspireren haar het meest. De werking van ons denken - en het zijn - komt tot uitwerking in de steen door 2 verschillende helften te beeldhouwen, de ene kant man en de andere kant vrouw. De beelden zijn allemaal hoog gepolijst, maar er is altijd een klein stukje natuurlijk onbewerkte steen te voelen, dit als dank aan de oorsprong van de steen.

Zie ook: www.frannythonhauser.nl« terug naar nieuwsarchief