Tante Truus
lunch & snoep
Home  |  Eten & snoep  |  Meer over Truus  |  Eerlijkgemaakt  |  Nieuws  |  Links  |  Contact

Meer over Truus

Wat is tante Truus?

Nieuwe perspectieven
Tante Truus is een winkel/lunchroom met een bijzonder karakter. Bijzonder omdat er mensen met een verstandelijke beperking werken. Mensen die vaak aan de zijlijn van de samenleving staan; die weinig kansen hebben op een betaalde baan, vaak meer geïsoleerd door de maatschappij, dan door hun eigen beperking.

Tante Truus biedt deze mensen nieuwe perspectieven. In een eigen bedrijf doen ze werkervaring op. Hier ontwikkelen zij hun sociale en maatschappelijke vaardigheden en krijgen zij een opleiding in de praktijk.

Door het directe contact met klanten en gasten én het werken in een team, wordt hun weerbaarheid groter en groeien ze gaandeweg naar meer zelfstandig functioneren. Voor velen van hen is dit een start op weg naar betaald werken, een stap naar zelfstandig burgerschap.

Eerlijk gemaakt
Tante Truus is aangesloten bij Eerlijkgemaakt. Op de locaties van eerlijkgemaakt wordt gewerkt met aandacht en trots. Voor het materiaal, de contacten met de gasten, de ambacht, of gewoon, omdat ze het leuk vinden. Het plezier in het werk staat hierbij voorop. We hebben wel wat ondersteuning nodig van de medewerkers van Triade, omdat we een psychische of verstandelijke beperking hebben. Eén van de drijfveren van eerlijkgemaakt is dat wij net als andere mensen deelnemen aan de maatschappij. De aangesloten locaties van eerlijkgemaakt bevinden zich door heel Flevoland. Dit zijn restaurants, kinderboerderijen, ateliers en winkels. Kijk maar eens op www.eerlijkgemaakt.nl.

Ontmoetingsplaats
Tante Truus is een ontmoetingsplaats voor mensen met en zonder handicap. Je kunt er winkelen, eten en drinken, maar je kunt er ook naar toe gaan om te genieten van de kunst of om lekker even bij te babbelen.

Tante Truus...
...wil bijdragen aan een beter leefmilieu, aan begrip en respect voor de ander, ongeacht zijn of haar beperkingen.